Rhodiumpris nu i april 2024

Her finder du den aktuelle pris på rhodium, sammen med en bekvem konverter mellem antallet af gram rhodium til ikke kun danske kroner, men også amerikanske dollars og euro (DKK, USD og EUR). Lige nu er Rhodiumprisen 4825 USD/oz (troy ounce), (i danske kroner ca. 33793 kr/oz. Omregner man i stedet prisen på rhodium til gram, er prisen ca. 1086,46 kr/gram (eller i kg ca. 1 086 461 kr/kg). Aktuel valutakursdato for både rhodium, USD og EUR er 2024-04-14. Troy ounce (oz) er den mest almindelige masseenhed, der bruges, når man taler om guld. 1 troy ounce (oz) er svarende til 31.103 gram.

Omregner rhodium til danske kroner, dollar og euro

Herunder finder du vores smarte konverter mellem antallet af gram rhodium til de mest almindelige valutaer danske kroner (DKK), dollar (USD) og euro (EUR). Konverteren fungerer, som om du kan skrive i et hvilket som helst af de fire felter, og de tre andre vil automatisk blive opdateret. Det betyder, at du kan f.eks. kan indtaste 100 i antallet af gram rhodium for at finde ud af, hvor meget 100 gram rhodium koster. Eller du kan indtaste 1000 DKK i feltet for danske kroner, for at finde ud af, hvor mange gram rhodium du kan købe for 1000 kroner.

gram rhodium
DKK
USD
EUR

Udviklingen i rhodiumprisen i det sidste år

Nedenfor finder du historiske priser på rhodium, i form af en graf, der viser, hvordan prisen på rhodium har set ud og udviklet sig det seneste år.

Rhodium: Et dyrebart metal med unikke egenskaber

Rhodium, med dets kemiske symbol Rh og atomnummer 45, er et sjældent sølvhvidt ædelmetal. Det tilhører platingruppen i det periodiske system. På grund af dets enestående egenskaber og sjældenhed, er rhodium en af de dyreste ædelmetaller i verden.

Historie og opdagelse

Rhodium blev opdaget i 1803 af den engelske kemiker William Hyde Wollaston. Han fandt det i en rå platin prøve fra Sydamerika og isolerede det som et nyt element. Navnet "rhodium" stammer fra det græske ord "rhodon", som betyder rose, på grund af den rødlige farve af dens salte.

Fysisk og kemisk karakteristik

Rhodium er kendt for sin enestående modstand mod korrosion. Det oxiderer ikke i luft, selv når det opvarmes, og det er modstandsdygtigt over for de fleste syrer. Dets overflade kan blive meget reflekterende, hvilket gør det nyttigt i spejle og reflektorer.

Udvinding og produktion

Da rhodium er et sjældent metal, er dets udvinding en kompliceret proces. Det udvindes primært som et biprodukt af platin- og nikkelminedrift. De største rhodium-minedriftssteder findes i Sydafrika, Rusland og Nordamerika.

Anvendelsesområder for rhodium


Denne side er sidst opdateret 2024-04-14